dugulasprofi.hu logo

Mosogató duguláselhárítás


Hogyan szabadítsuk fel a mosogató dugulását - 4 egyszerű lépésben!


A háztartási lefolyók dugulása meglehetősen gyakori. Általában nem a hibás telepítés vagy a gondatlanság okozza őket, bár mindkét probléma összefügghet, hanem inkább az edényhulladék és a zsír falhoz való tapadásával függnek össze. Inkább az edényekből és a zsiradékból származó hulladékok falhoz tapadásához van köze. De hogyan lehet a mosogató dugulását megszüntetni? Kövesse ezeket a lépéseket, és sikerül megoldania ezt a gyakori problémát anélkül, hogy feltétlenül szakember segítségét kellene kérnie.

Hogyan kell feloldani a mosogatót magad:


Ha valaha is szembesült már azzal, hogy a lefolyó lassan vagy egyáltalán nem üríti ki a vizet, valószínűleg elgondolkodott már azon, hogyan lehet a mosogató dugulását megszüntetni? Az igazság az, hogy ez a legtöbb esetben egyszerű feladat, még akkor is, ha nem ért a vízvezeték-szereléshez. Sorrendben megmutatjuk a lépéseket, amelyeket ehhez meg kell tennie. Különböző lehetőségeket fog látni, így ha az egyik módon nem tudja megcsinálni, akkor másképp is megteheti.

 • Távolítsa el a szifon dugót A legtöbb konyhai mosogatónak van egy szifonja, amely közvetlenül a lefolyóhoz csatlakozik. Ez egy U alakú csődarab, amelynek alján egy menetes dugó van. Tegyen alá egy vödröt, és próbálja meg lecsavarni a kupakot. A legtöbb dugulás így egyszerűen eltávolítható.

  Ezután, miután megtisztította, csavarja vissza a kupakot a helyére, ügyelve arra, hogy a gumitömítést visszategye. Nagyon fontos, hogy a tömítés, amely a kupak lecsavarásakor valószínűleg a vödörbe esik, ne vesszen el.
 • Használjon pumpát A piacon különböző lehetőségek vannak, a kézi dugattyútól kezdve, amely egy botra erősített gumiszívócsészével rendelkezik, a kifinomultabb, kerékpárszivattyúhoz hasonló, nagyobb vákuumnyomást kifejtő dugattyúkig.

  Ahhoz, hogy megfelelően működjön, a vákuumnak teljesnek kell lennie. Más szóval, a túlfolyót kézzel vagy nedves ruhával kell letakarni. Ha ez nem a fentiek szerint történik, a szívóhatás nem érvényesül, és a probléma továbbra is fennáll.
 • Használjon ecetet és szódabikarbónát Előfordulhat, hogy a fenti lépéseket követve nem tudta eltávolítani a dugulást, vagy csak részben tudta eltávolítani. Ebben az esetben a következő lépés, hogy hagyja, hogy a víz, az ecet és a szódabikarbóna keveréke működjön.

  Adjunk hozzá három evőkanál szódabikarbónát, és fokozatosan öntsük fel forró vízzel. Hagyja dolgozni, és adjon hozzá ismét forró vizet a csapból. Ha a dugulás nem szűnik meg, adjon vissza három evőkanál szódabikarbónát a lefolyóba és egy pohár forró ecetet. Hagyja hatni 15 percig, és adjon hozzá minél forróbb vizet a csapból. Ha feloldotta a blokkolást, de még mindig nem fut zökkenőmentesen, ismételje meg a folyamatot még egyszer.
 • Használjon feloldó rugót Ha a fentiek nem működnek, van még egy lehetőség, mégpedig a duguláselhárító rugó használata. Ez az eszköz felbontja a dugulást, így könnyebben eltávolítható. Ezt akkor használják, ha a dugulás túlmutat a szifonon.

  Használatához csavarja le a szifont, és dugja be a drótot a lefolyócsövön keresztül, úgy forgatva, hogy a drót áthaladás közben tisztítsa a csövet. A dugulás megszüntetése után bő vízzel öblítse ki a cső falára tapadt törmeléket.


Hogyan kerüljük el a dugulásos mosogatót?

 • Figylej a zsírra! A zsíros serpenyők tisztításához használjon meleg vagy forró vizet. A hideg víz hatására az olaj megszilárdul, és a falakhoz tapad, vagy megakad a szifonban.
 • Zsírtalanítás! Vásároljon minőségi zsírtalanító mosogatógépeket. Segít, hogy a zsír könnyebben elfolyjon, és a habja megtisztítja a csöveket a törmeléktől.
 • Ételmaradék ne kerűljön a lefolyóba! Ne öntse az ételmaradékot a lefolyóba. Mosogatás előtt győződjön meg arról, hogy az edények és edények nem tartalmaznak szilárd anyagokat.
 • Szűrők! Használjon ráccsal ellátott dugókat. Ezeket úgy tervezték, hogy a víz megtisztuljon a törmeléktől. A törmelék a rácsban marad, és könnyen megszabadulhat tőle.
 • Folyamatos karbantartás! Hagyja, hogy a forró víz kifolyjon. Időről időre forraljon vizet egy serpenyőben, és hagyja, hogy lefolyjon a lefolyón. Elszállítja a maradék szennyeződéseket, és eltávolítja a kellemetlen szagokat is.

A mai napon is dolgozunk itt:
Budapest!

Thursday 06:01-kor!

Vízvezeték szerelés áraink
Oldal tetejére