dugulasprofi.hu logo

Wc duguláselhárítás


Egy rövidke kérdés? Mi az ami egy háztartásnak az alapja? Ami nélkül egy modern ember nem tud élni? Természetesen a wc az. Mit tennénk most wc nélkül? Azt tudjuk, hogy az elődjeink kinti aknákba gyűjtötték a szennyvizet, majd időnként jött a szippantó kocsi és elvitte. Manapság már központi rendszerre van kötve a szennyvíz, így nem kell ezzel foglalkozni. A „pottyantós wc”-nél nem volt god a dugulással 😊 de a mai modern rendszereknél a rossz kiépítésnek hála már nagyon gyakori. Ezért összeszedtünk, néhány praktikát ami segíthet az olcsó megoldásokban. Elég gyakori, hogy a WC-ben dugulás keletkezik, mivel a lefolyócsövek néha szűkek. Amikor a WC-papír, a széklet vagy az esetlegesen leesett tárgyak felhalmozódnak, dugulások keletkeznek, amelyek a nagyobb problémák elkerülése érdekében arra kényszerítenek, hogy felszabadítsuk a WC-t.

7 tipp a wc kidugításához, olcsó otthoni eszközökkel:


Elég gyakori, hogy a WC-ben dugulás keletkezik, mivel a lefolyócsövek néha szűkek. Amikor a WC-papír, a széklet vagy az esetlegesen leesett tárgyak felhalmozódnak, dugulások keletkeznek, amelyek a nagyobb problémák elkerülése érdekében arra kényszerítenek, hogy felszabadítsuk a WC-t.

Ezek a dugulások általában WC-kefével tisztíthatók. Ha azonban ez nem működik, hatékonyabb megoldásokat kell alkalmazni, például vízvezeték-szerelőt kell hívni. Ha a dugulás észlelésekor nem oldja ki a WC dugulását, annak nem jó következményei lesznek. Ezek közé tartozhat a víz túlfolyása és az esetleges vízszivárgás. Valamint a pangó víz felhalmozódása, kellemetlen szagok, nagyobb szennyvízcsatorna dugulások kialakulása vagy akár csőtörés.

A legjobb, ha gyorsan kapcsolatba lép egy otthoni duguláselhárításra szakosodott céggel. Egy szakember, aki hozzászokott az ilyen WC-munkák elvégzéséhez, eljön az Ön otthonába, és gyorsan megoldja a problémát. Ha azonban valamilyen okból kifolyólag nem talál vízvezeték-szerelőt, íme néhány otthoni tipp a WC-dugulások megszüntetésére.

 • A WC duguláselhárítása egy vödör forró vízzel
  Az egyik módszer, amit biztosan látott már idős rokonától, hogy egy vödör vizet lehúz a WC-n. Bár ezt a trükköt általában akkor alkalmazzák, ha nincs folyóvíz, vagy ha meg kell javítani a WC-tartályt, ez a trükk erre a helyzetre is érvényes. Lehet, hogy nem tűnik túl hatékonynak, de biztosíthatjuk, hogy működik, amíg normál dugulásról van szó, és a víz nem teljesen állóvíz. Ha ez a helyzet, akkor ez csak túlcsordulást okoz.

  Először is szükséged lesz egy nagy vödörre, amelyet meg kell töltened vízzel. Egy felmosóvödör, egy nagy lavór vagy egy takarítóvödör is megteszi. Ha megvan a tartály, melegítse fel a vizet, és töltse meg a vödröt, amikor a víz felmelegedett. Hideg víz is használható, bár a rendszer kevésbé lesz hatékony. Ezután öntse a folyadékot erőteljesen a WC-csészébe, és ha a tartály működik, nyomja le egyszerre.

  A víz hatása elvileg ugyanaz, mint az öblítővízé. Bármit is tol el a csövet, de nagyobb erővel. Így valószínűbb, hogy feloldja a blokkolást. Ezenkívül a víz hőmérséklete segít a dugulás feloldásában, hogy az le tudjon folyni a lefolyón.

 • A WC duguláselhárítása lefolyótisztítókkal
  Ahogy a csővezetékek duguláselhárítása esetében, úgy a WC-dugulások megszüntetésére is találunk speciális termékeket. Ezeket szupermarketekben, barkácsáruházakban vagy barkácsáruházakban lehet megvásárolni. Bár általában hatékonyabbak a kisebb dugulások esetén, nem garantált a használatuk, ha a dugulás bonyolult. Másrészt ezek általában kémiai termékek, amelyek meglehetősen drágák és néha túl agresszívek. Még a csöveket is károsíthatják.

  Célszerűbb a többi házi készítésű trükk valamelyikét alkalmazni. Bár igaz, hogy egy kisebb dugulás esetén ez a fajta termék segíthet nekünk abban, hogy gyorsan és könnyedén megoldjuk a problémát. De tisztában kell lennünk ezeknek a termékeknek a korlátaival, és nagyon óvatosnak kell lennünk a használatukkal.

  Papírgolyó-felhalmozódás és hasonló könnyű elakadások esetén kövesse a termékhez mellékelt utasításokat. Általában egyszerűen csak beleönti a tartalmát, és megvárja, amíg hatni kezd. De minden termék más és más, ezért nagyon fontos, hogy figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Ez megakadályozza a csövek esetleges károsodását.

 • A WC duguláselhárítása pumpával
  Kétségtelenül ez az első lehetőség, ami eszébe jut, ha a WC duguláselhárításra gondol. És valószínűleg ez lesz az első módszer, amelyet a budapesti vízvezeték-szerelő alkalmaz, akivel felveszi a kapcsolatot, hogy feloldja a WC dugulását otthonában.

  A dugattyú egy olyan eszköz, amely egy fa- vagy fémpálca egyik végén lévő gumi szívócsészéből áll. A tapadókorongként működő rész vákuumot hoz létre a WC-ben, és így segít a dugulástól megszabadulni, a hulladék pedig követi az útját. Ehhez a dugattyút úgy kell a WC lyukába helyezni, hogy az egy szívócsészét hozzon létre. Ezután végezzen felfelé és lefelé irányuló mozdulatokat a függőleges helyzetben lévő bottal. Fokozatosan buborékos hangot fog hallani, ami azt jelzi, hogy a dugulás eltűnik.

  Ez nagyon praktikus megoldás enyhe dugulások esetén, de bonyolultabb dugulások esetén nem túl hatékony. Általában ez az első módszer, amellyel megpróbálják feloldani a WC dugulását, bár nem mindig működik, és más további intézkedéseket kell tenni.

 • A WC duguláselhárítása felmosóval
  Ezt a trükköt még a sürgősségi vízvezeték-szerelők is gyakran alkalmazzák, mert eredményei hatékonyak. Ennek elvégzéséhez szüksége lesz egy felmosórongyra. Ne feledje, hogy valószínűleg megsérül, ezért mindig jobb, ha egy régi, már nem használt felmosót használ. És műanyag zacskót is fogunk használni. A táska lehet egy normál szupermarketben kapható táska, bár ügyelnie kell arra, hogy tökéletes legyen, lyukak nélkül, bármilyen kicsi is legyen az.

  Ha mindkét tárgy megvan, tegye a felmosórongyot a zsákba, és erős csomóval kösse a bot köré. Ez megvédi a felmosórongyot, és segít vákuumot létrehozni, amikor a felmosórongyot a WC-be teszi. Ezután nyomja le a felmosórongyot a WC-be, és nyomja ki a dugulást okozó tárgyakat. A mozdulatokat úgy végezze, hogy a felmosórongyot felfelé és lefelé húzza, a botot mindig függőleges helyzetben tartva. Addig folytassa, amíg azt nem észleli, hogy a dugulás enyhül.

  Így a felmosórongy házi dugattyúként működik, és a zsáknak köszönhetően vákuumot hoz létre. Ugyanez a folyamat elvégezhető anélkül is, hogy a műanyag zacskót a felmosórongyhoz kötnénk. Azonban sokkal hosszabb ideig tart majd a vécé dugulásának megszüntetése, és a felmosórongy túlságosan foltos lesz ahhoz, hogy újra használni lehessen.

 • A WC duguláselhárítása mosószerrel?
  Ha szereted az otthoni tisztítás otthoni jogorvoslatait, akkor ismered a mosogatószer tulajdonságait. Ez a szappan sok mindenre használható, nem csak edények tisztítására. Zsírbontó ereje az egyik leghatékonyabb. Mosógépmosószert is lehet használni, de bár kenőanyagként nagyszerűen működik, nem oldja meg a dugulást olyan hatékonyan, mint a mosogatószer.

  A WC duguláselhárításához mosogatószappannal egyszerűen öntsön egy nagy adag folyékony mosószert a WC-csészébe. Miután a szappant beleöntöttük, célszerű egy vödör forró vizet hozzáadni. Ez hatékonyabbá teszi az akciót. A keveréket legalább 30 percig hagyhatjuk a WC-ben anélkül, hogy bármikor is lehúznánk.

  Ezután húzza le a WC-t, és a WC-nek szabaddá kell válnia. Ha nem, ismételje meg ugyanazt a műveletet újra mosogatószerrel és forró vízzel. Hagyja állni, és húzza le a WC-t. Látni fogja, hogy a dugulás végül eltűnik.

  Ha nincs folyékony mosogatószer, akkor a dugulás megszüntetéséhez használhat szódabikarbónát. Ezt az összetevőt a szappankészítésben is használják, és nagyon hatékony duguláselhárító ereje is van.

 • A WC duguláselhárítása fehérítővel?
  Ha nem áll rendelkezésre forró víz, a WC duguláselhárítására jó alternatíva a fehérítő használata. Egyébként a módszer gyakorlatilag ugyanaz. Öntsön bőven fehérítőt a WC-csészébe. Hagyja hatni legalább fél órán át, majd ellenőrizze, hogy a dugulás megszűnt-e. Ha nem, ismételje meg a műveletet annyiszor, ahányszor szükséges.

  Ami azonban első alkalommal igazán hatékony, az a két termék összekeverése. Mind a fehérítőszer, mind a szappan kémiai reakciója elpusztítja a szennyeződéseket, és eltávolít mindenféle dugulást és felhalmozódást. Ezért a két termék kombinálásával a tulajdonságaik erősebbé válnak, és a WC-t gyorsan kitisztítja.

  Ennek a keveréknek az elkészítéséhez egyszerűen öntsön egy nagy adag mosogatószert és egy csepp fehérítőt a WC-be. Hagyja őket legalább 30 percig állni, hogy a dugulás feloldódjon, majd húzza le a WC-t. Ez a módszer nagyon hatékony és alkalmas a lelkiismeretes emberek számára. Csak a WC közelébe kell menni a termékek kiöntéséhez és a WC lehúzásához. Nincs szükség a WC-hez való hozzáférésre vagy a hulladék kezelésére.

 • A WC duguláselhárítása akasztóval?
  Bár az a módszer, hogy egy ruhafogast használunk a dugulás megszüntetésére, kissé furcsán hangozhat, valójában nem is olyan furcsa. A rendszer alapja az, hogy a WC-n keresztül a dugulás helyére bejutó valamit használnak. Így ki tudjuk tisztítani a dugulást. Valójában sok olyan vízvezeték-szerelő van, aki ugyanolyan jellemzőkkel rendelkező speciális gépekkel rendelkezik.

  Szükségünk lesz egy rugalmas fém fogasra, olyanra, amilyet általában a tisztítóban találunk az összegyűjtött ruhák között. Az akasztót szét kell szerelni és a lehető legmesszebbre kell nyújtani, hogy a lehető legmesszebbre érjen a WC-ből kijövő csatornán keresztül. Ha már kész a horog, akkor a WC-n keresztül fogjuk bevezetni. Amint észleljük, hogy elértük az eltömődött területet, elkezdjük mozgatni a fogast, hogy megpróbáljuk kiszorítani az eltömődést. Az elzáródás helyének felismerése viszonylag egyszerű, mivel általában ott van, ahol nem tudunk továbbmenni.

  Ha azt vesszük észre, hogy az elakadás rögzült, és nem tudjuk elmozdítani, akkor megpróbálhatjuk a hevederrúd végével kihúzni a tárgyat az elakadásból. Ha úgy látjuk, hogy ez a lehetőség sem kivitelezhető, akkor a legcélszerűbb, ha a fémvég apránként, türelemmel történő bevezetésével próbáljuk meg feloldani. Ha már nyitva van, meghúzhatjuk a láncot, hogy ellenőrizzük, hogy a víz megfelelően folyik-e.

A mai napon is dolgozunk itt:
Budapest!

Tuesday 01:37-kor!

Vízvezeték szerelés áraink
Oldal tetejére